Nieuwe partner: Drukkerij Bluckens – Zwart op Wit

Nieuwe partner: Drukkerij Bluckens – Zwart op Wit

 

My Future in Printing is een unieke samenwerking tussen grafische bedrijven en onderwijs. De grafische sector in de brede regio rond Turnhout zoekt gemotiveerde, technische mensen die als grafisch operator of grafisch afwerker aan de slag willen. Talentenschool Turnhout leidt leerlingen op tot deze werkzekere beroepen. Samen tonen ze in My Future in Printing hoe innovatief, afwisselend en aantrekkelijk de grafische beroepen in de regio zijn.

Op 15 mei 2018 gaf Minister Kris Peeters het startsein voor dit project tijdens de Kick off. “Je kan niet naast onze slogan “Kleur werkt” kijken in het straatbeeld”, zegt Saskia Michielsen, coördinerend directeur van Talentenschool Turnhout. “De boostcampagne draait op volle toeren. Je kan het campagnebeeld zien op bilboards, bussen van de Lijn, in de filmzalen van UGC en op bierviltjes als je een terrasje doet. Verder loopt er in verschillende bibliotheken een tentoonstelling met portretten van werknemers van de bedrijfspartners. Grafische Groep Matthys heeft een boekje gedrukt met deze portretten. Mensen in de grafische sector praten met heel veel trots over hun vak en zijn zeer loyaal naar hun werkgever.”

“Intussen staat de teller op 11 bedrijfspartners en we zijn ervan overtuigd dat dit aantal zal blijven stijgen. Gewoon omdat de nood naar grafisch geschoold personeel zo groot is en de vergrijzing in de sector in de komende jaren voor problemen zal zorgen, stelt Gunther Melis, Technisch Adviseur Coördinator. Met Drukkerij Bulckens – Zwart op Wit komt er opnieuw een partner bij met een goede bedrijfscultuur en een gezonde toekomstvisie. Heel wat oud-leerlingen van onze school zijn hier tevreden werknemers. Drukkerij Bulckens – Zwart op Wit is ook een partner voor onze duale opleiding digital operator in de Printmedia sector.” “ We blijven ook inhoudelijk verder bouwen aan het project. Er is een subsidiedossier ingediend bij de Vlaamse overheid vanuit het project waarmee we leerkrachten en instructeurs uit de sector kwaliteitsvolle opleidingen willen aanbieden”.

Drukkerij Bulckens – Zwart op Wit staat voor 100 % eigen productie en 84 jaar ervaring. Zwart op Wit is dé duurzame groene drukker met een hoek af. Meer dan 100 beestige schepsels, kloeke kerels en vinnige dames, met een leeuwenhart voor hun vak gaan elke dag voor perfectie van A tot XXL. Of het nu gaat om een fullcolor drukwerk in offset, digitaal drukwerk of drukwerk op XXL formaat, Drukkerij Bulckens – Zwart op Wit heeft het allemaal.

De convenant tussen Drukkerij Bulckens – Zwart op Wit en My Future In Printing werd ondertekend op woensdag 3 juli 2019. https://www.zwartopwit.be/pages/dedrukkerij https://www.facebook.com/myfutureinprinting