Smart Packaging Solutions

Smart Packaging Solutions

Smart Packaging Solutions is de massief karton afdeling van VPK Packaging Group. Zoals alle verpakkingen binnen de groep, maakt massief karton dankzij eigen papierrecyclage deel uit van een geïntegreerd en circulair productieproces. Smart Packaging Solutions opereert vanuit VPK’s site in Oudegem. In 2008 breidde de divisie uit naar een tweede locatie in Meer, vlakbij de Nederlandse grens. Smart Packaging Solutions produceert met 250 werknemers jaarlijks zo’n 85.000 ton aan verpakkingen. Dat is goed voor een omzet van 70 miljoen euro, die voornamelijk gerealiseerd wordt in sectoren als groenten, fruit, vlees en kip.  De overname van SolidPack voegt daar 175 werknemers, 65.000 ton verpakking en ruim 50 miljoen euro omzet bij. Kernmarkten situeren zich in de vlees-, vis- en bloemenindustrie. Door de transactie neemt Smart Packaging Solutions een Europese marktleiderspositie in.

Massief karton is een duurzaam materiaal, het ideale materiaal om sterke, flexibele en betrouwbare verpakkingen mee te ontwikkelen. De productie verloopt volgens de strengste regels inzake voedselveiligheid en met de grootste aandacht voor de specifieke noden van de klant. Die vindt bij ons een gevarieerd aanbod massief kartonplaten en verpakkingen die volledig beantwoorden aan zijn verwachtingen. Hierbij gebruiken we steevast ons eigen papier als grondstof.

Massief karton leent zich uitstekend tot het ontwikkelen van verpakkingen die worden gebruikt in vochtige omstandigheden en voor het verpakken van verse en diepgevroren levensmiddelen en bloemen. Bovendien biedt het interessante competitieve voordelen tegenover andere verpakkingsvormen. Vooral op het vlak van opslagkost, distributiesnelheid, verpakkingsefficiëntie en milieuvriendelijkheid kan het een verschil maken.

Omdat massief karton een compact materiaal is, laat het zich ook gemakkelijk transporteren. Smart Packaging Solutions heeft daarom klanten in alle uithoeken van de wereld die onze producten in hun verschillende markten inzetten. Ons netwerk van lokale distributeurs en agenten verzorgt de commerciële en logistieke ondersteuning ter plaatse.