‘De geur van inkt, het geluid van drukpersen en perfect gedrukte vellen papier, ja, dat vind ik tof!’

‘De geur van inkt, het geluid van drukpersen en perfect gedrukte vellen papier, ja, dat vind ik tof!’

Terwijl ik het gesprekje met Brent herbeluister, moet ik glimlachen. Om de rust waarmee hij antwoordt op mijn vragen. Down-to-earth en beheerst. Zo kwam Brent bij me over.

Hoewel dat ook kan te maken hebben met het feit dat hij echt uit zijn comfortzone treedt door mee te werken aan dit project. Van nature is Brent rustig en bescheiden en doet hij niet zo vaak dingen waarmee hij opvalt. (Extra dankjewel, Brent, om mee te werken aan Talent in Beeld!)

Brent zit in het zesde jaar Drukken en Afwerken. Een richting die hem bevalt, want volgend schooljaar gaat hij nog voor een specialisatiejaar. Het mooiste aan het drukkersvak vindt Brent het resultaat dat je krijgt als je vier afzonderlijke kleuren bij elkaar voegt op een drukpers.

‘Ik wil later ook zeker op een drukkerij werken.’, vertelt hij. ‘Vorig schooljaar deed ik mijn stage bij Cartamundi en dat was me goed bevallen. De geur van inkt, het geluid van drukpersen en perfect gedrukte vellen papier, ja, dat vind ik tof!’ voegt hij eraan toe.

Op het moment van ons gesprekje staat de herfstvakantie voor de deur. Zijn rapport – wat overigens goed was – ontving hij al, dus hij kan nu zorgeloos zijn vakantieweek instappen. Op de agenda: een paar dagen naar zee en wat rondhangen met vrienden.
‘Meer moet dat niet zijn’, zegt hij.