‘En als ik nu al een jobaanbod krijg in een drukkerij, zal dat over een jaar ook wel weer zo zijn’

‘En als ik nu al een jobaanbod krijg in een drukkerij, zal dat over een jaar ook wel weer zo zijn’

Een echte spraakwaterval is Brent niet. Rustig en kalm, zo zou ik hem omschrijven. Tijdens ons tweede gesprekje was het wat voorzichtig zoeken en aftasten, maar als ik hem vraag hoe de reacties op het eerste portret waren, lichten zijn ogen op.

Met reden. Brent kreeg door het artikel over hem een stageplaats én een jobaanbieding aangeboden van een drukkerij in de buurt. Hij is daar blij mee, maar gaat er toch niet op in. Voor hem staat het vast dat hij in september aan zijn 7de jaar Drukken en Afwerken begint.

‘Hoewel het aanbod heel aanlokkelijk is, kies ik er toch voor om een goed diploma te behalen. Ik wil een steengoede drukker worden en alle kneepjes van het vak beheersen’, zegt hij vol zelfvertrouwen. ‘En als ik nu al een jobaanbod krijg, zal dat over een jaar ook wel weer zo zijn’, gaat hij verder.

Terwijl je dit leest, is Brent net gestart met zijn stage: drie weken in een drukkerij. Voor hem zijn er dus alleen eindexamens en weegt de praktijk even zwaar door. Dat vindt hij logisch. Een vak leer je alleen maar door het te doen. En daarnaast vindt hij het tof om zijn theoretische kennis te toetsen aan de praktijk.

Ik vraag Brent of hij nog iets te vertellen heeft en zo snel als hij kan, zegt hij ‘nee’. Om zich naar zijn les Zedenleer te reppen. Ons gesprekje duurde welgeteld 3,17 minuten.

Brent, echt super dat je er voor kan blijven kiezen zo uit je comfortzone te komen door mee te werken aan Talent in Beeld! Tot in februari, Katya