Enthousiaste blog levert Brent (17) stageplaats op

Enthousiaste blog levert Brent (17) stageplaats op
Vijf leerlingen van Talentenschool Turnhout worden dit schooljaar geportretteerd door Katya Verstraelen, de blogster die eerder ook al de foorkramers in Turnhout interviewde. Het portret van Brent Gijsen (17) leverde de leerling meteen een stageplaats en een jobaanbieding op.

Brent Gijsen zit in het zesde jaar ‘Drukken en Afwerken’. Uit het portret dat Katya Verstraelen van hem maakte, blijkt zijn passie voor het vak. “De geur van inkt, het geluid van drukpersen en perfect gedrukte vellen papier. Ja, dat vind ik tof”, zegt Brent.

Zijn passie voor het vak is ook de bedrijfswereld niet ontgaan. Brent kreeg meteen een stageplaats aangeboden in een drukkerij. “Een dagje na het verschijnen van Brent zijn blogbericht, reageerde er onmiddellijk een van onze stagebedrijven”, vertelt leerkracht Gunther Melis. “Koninklijke Drukkerij De Jong stuurde meteen een mailtje dat Brent bij hen stage mag komen doen en dat indien de stage meevalt, hij onmiddellijk bij hen mag beginnen werken. Een mooier compliment kunnen we als school niet krijgen.”

Brent is vereerd door het aanbod, maar verkoos om er niet op in te gaan. Hij wil volgend schooljaar eerst nog zijn 7de jaar ‘Drukken en Afwerken’ doen. “Hoewel het aanbod heel aanlokkelijk is, kies ik er toch voor om een goed diploma te behalen. Ik wil een steengoede drukker worden en alle kneepjes van het vak beheersen. En als ik nu al een jobaanbod krijg, zal dat over een jaar ook wel weer zo zijn”, vertelt Brent in zijn blog. (JVN)

Bron: www.hln.be